TTB'den 'Barış ve Demokratik Toplum' süreci kampanyası

Kürdistan kentlerindeki tabip odaları, "Barış ve Demokratik Toplum" sürecine katkı sağlamak amacıyla imza kampanyası başlattı.
Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) Kürdistan kentlerindeki odaları, Çand Amed Kongre Merkezi'nde düzenledikleri basın toplantısıyla "Barış ve Demokratik Toplum" sürecine dair taleplerini açıklayarak, imza kampanyası başlattı.
TTB Merkez Konsey üyeleri, Kürdistan'daki tabip odaları temsilcileri, emek ve meslek örgütü temsilcilerinin katıldığı toplantıda, "Yaşamı ve barışı savunuyoruz" pankartı asıldı.
Basın toplantıda açıklamayı okuyan Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Veysi Ülgen, Kürt sorununun çözümsüzlüğüyle 40 yılı aşkın süredir devam eden çatışmalı ortamın on binlerce can kaybına, milyonlarca insanının yerinden edilmesine neden olduğunu belirtti. Barışın önemine değinen Ülgen, "Bu süreç içerisinde barış arayışı hep cefalı ve cezalı bir iş olmuştur. Toplumsal değerler, inançlar, Vatan, millet gibi ideolojik olarak kutsallaştırılan değerler barış arayışının karşısında birer savaş aracına dönüştürülmüştür. Bu savaş aygıtı ölüm, yıkım, haksızlık, adaletsizlik, yoksulluk dışında halklara bir şey getirmemiştir" ifadelerini kullandı.
'DERS ÇIKARILMALI'
Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'ın 27 Şubat'taki "Barış ve Demokratik Toplum Çağrısı" ile birlikte başlayan sürecin silahları imha töreniyle ivme kazandığını dile getiren Ülgen, "Bugün gelinen tarihsel aşamada geçmişte yürütülmeye çalışılan başarısız süreçlerden ders çıkarmak gerekmektedir. Kazanma, kaybetme, zafer ve teslimiyet kavramları ile toplumsal barışın tesis edilemeyeceği ortadadır" dedi.
Yandaş medyanın saldırgan ve ırkçı diline dikkat çeken Ülgen, "Bu sürecin samimiyetle, siyasal kaygılardan uzak halkların eşitliği ve özgürlüğü esas alınarak yürütülmesi gerekmektedir" diye belirtti.
'HERKES SORUMLULUK ALMALI' ÇAĞRISI
Siyasi partilere ve kamuoyuna sürece katkı sağlamaları için çağrıda bulunan Ülgen, "Sürecin sağlıklı ilerleyebilmesi için zaman kaybetmeden siyasi ve hasta mahpuslar, kayyım uygulamaları, KHK'ler, anadilinde kamu hizmetlerine erişim gibi başlıklarda hızla yasal adımların atılması, toplumun tüm bileşenlerinin katılımına imkan verecek anayasa sürecinin başlatılması, düşünce, ifade ve örgütlenme özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması temelinde demokratik toplumun inşasına imkan verecek siyasi ve hukuki düzenlemeler için gerekli adımların bir an önce atılması, sürecin samimiyetle yürütülerek, heba edilmemesi" gerektiğini kaydetti.
Demokratik kitle örgütlerinin imzasına açılan kampanyaya, 269 demokratik kitle örgütü imzacı oldu.